Αρχική σελίδα

Από The Stelios Files

1 Πρόσφατες Αναρτήσεις

  1. Συμβολοσειρά σε μορφή printf
  2. Πώς να χρησιμοποιήσετε το SSH για να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή σε Linux
  3. Πώς να χρησιμοποιήσετε το RDP για να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή σε Windows
  4. Πώς να μετατρέψετε αρχείο .mo σε αρχείο .po
  5. Πώς να κάνετε Port Forward στο Router σας
  6. Διαμόρφωση διευθύνσεων IP και μοναδικών υποδικτύων
  7. Windows 10: Άνοιγμα της γραμμής εντολών ως διαχειριστής
  8. Υπολογισμός διαφορών μετρήσεων Ηλεκτρικής Κατανάλωσης από πίνακα
  9. Εισαγωγή αρχείου CSV σε πίνακα MySQL
  10. DATEDIFF()

2 Εικόνες

 

3 Σχετικά

Οι φάκελοι του Στέλιου πρωτο-δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 90. Ξεκίνησε σαν παιχνίδι μεταξύ συναδέλφων που κάποιος είχε την ιδέα να φτιάξουμε ένα web ring. Ήταν οι ηρωικές εποχές των modem 28kbps και αργότερα των 56kbps.

Τότε η θεματολογία στα ελληνικά ήταν πενιχρή ή τουλάχιστον εγώ έβλεπα πως οι μηχανές αναζήτησης δεν έβγαζαν τα θέματα που αναζητούσα στα ελληνικά. Έτσι λοιπόν με όσα θέματα καταπιανόμουν κατά καιρούς και είχα το χρόνο να τα καταγράψω, αποφάσισα να τα αναρτώ στη ιστοσελίδα μου.

Η θεματολογία ποικίλει, από ιστορικά έως την μαγειρική. Πάντα όμως με σκοπό να αναφέρω τις πηγές πληροφόρησης. Δεν το πέτυχα αυτό πλήρως. Όπου δεν αναφέρονται οι πηγές ή η βιβλιογραφία, τότε το κείμενο είναι αποτέλεσμα ψαξίματος στο διαδίκτυο. Πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ να διασταυρώνω τις πληροφορίες, για να αποφύγω να επαναλάβω τυχόν ανακρίβειες.

Η δομή του ιστοχώρου πέρασε διάφορες μεταλλάξεις, πάντα στα πλαίσια να είναι λιτή και λειτουργική. Δεν είχε άλλωστε νόημα να δαπανηθεί χρόνος και χρήμα για κάτι που δεν αποσκοπούσε σε εμπορική εκμετάλλευση.

Ο χρόνος όμως κύλισε και πλέον με το ίδιο κόστος οι διάφοροι πάροχοι προσφέρουν πολλά περισσότερα. Έτσι, η τελευταία δομική αλλαγή έφερε τους φακέλους του Στέλιου να φιλοξενούνται στο πολύ εύχρηστο περιβάλλον wiki. Η εικόνα παραμένει λιτή, όμως ο τελικός χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αναζητήσει τις σελίδες όπως ακριβώς θα έκανε με τα μεγάλα site που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα.