Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Νόμος της αμοιβαιότητας»

Από The Stelios Files
(Νέα σελίδα με 'Η έκθεση είναι ίση με το γινόμενο της έντασης και του χρόνου, όπου η ένταση είναι ίση με το πο...')
 
μ
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η έκθεση είναι ίση με το γινόμενο της έντασης και του χρόνου, όπου η ένταση είναι ίση με το ποσό του φωτός και ο χρόνος με το χρόνο που το φως επιδρά πάνω στο φωτοευαίσθητο γαλάκτωμα.
Αμοιβαιότητα στην φωτογραφία ονομάζουμε την αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στις ρυθμίσεις της ευαισθησίας, της ταχύτητας του φωτοφράχτη και του ανοίγματος του διαφράγματος του φακού. Αλλά και την αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στην ένταση των φωτιστικών πηγών και στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι αν χάσουμε φωτεινότητα από την μία ρύθμιση στην φωτογραφική μηχανή, μπορούμε να την κερδίσουμε ισόβαθμα από μια άλλη. Αυτή την αναλογία την ονομάζουμε νόμο της Αμοιβαιότητας στην Φωτογραφία. Από ιστορική άποψη η αμοιβαιότητα σαν χαρακτηριστικό της έκθεσης των  φωτοευαίσθητων υλικών, πρωτοαναφέρθηκε στο έργο των χημικών Robert Bunsen και Henry Roscoe το 1862.
==Πηγή==
==Πηγή==
Το Βιβλίο της Έγχρωμης Φωτογραφίας
[http://photographyinfo.gr/blog/iamoivaiotitastifotografikiekthesi/ Δημήτρης Ασιθιανάκης-Ο νόμος της Αμοιβαιότητας στην Φωτογραφία]
Adrian Bailey & Adrian Holloway
Εκδόσεις Σ.Μωρεσόπουλος & Σια ΕΠΕ
[[Κατηγορία:Φωτογραφία]]
[[Κατηγορία:Φωτογραφία]]
__NOEDITSECTION__
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 16:23, 9 Μαρτίου 2021

Αμοιβαιότητα στην φωτογραφία ονομάζουμε την αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στις ρυθμίσεις της ευαισθησίας, της ταχύτητας του φωτοφράχτη και του ανοίγματος του διαφράγματος του φακού. Αλλά και την αναλογία που υπάρχει ανάμεσα στην ένταση των φωτιστικών πηγών και στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι αν χάσουμε φωτεινότητα από την μία ρύθμιση στην φωτογραφική μηχανή, μπορούμε να την κερδίσουμε ισόβαθμα από μια άλλη. Αυτή την αναλογία την ονομάζουμε νόμο της Αμοιβαιότητας στην Φωτογραφία. Από ιστορική άποψη η αμοιβαιότητα σαν χαρακτηριστικό της έκθεσης των φωτοευαίσθητων υλικών, πρωτοαναφέρθηκε στο έργο των χημικών Robert Bunsen και Henry Roscoe το 1862.

Πηγή

Δημήτρης Ασιθιανάκης-Ο νόμος της Αμοιβαιότητας στην Φωτογραφία