Ενέργειες

Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ OMEKA"

Από The Stelios Files

μ
μ
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ανοίξτε το αρχείο '''config.ini''' που βρίσκεται στο φάκελο '''"{omeka-root} / application / config'''" σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
+
Ανοίξτε το αρχείο <code>'''config.ini'''</code> που βρίσκεται στο φάκελο <code>'''{omeka-root}/application/config'''</code> σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
  
Αναζητήστε την ενότητα '''"Localization"''' (βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή) και τη γραμμή σε αυτήν που αναφέρει: '''locale.name = ""'''
+
Αναζητήστε την ενότητα <code>'''Localization'''</code> (βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή) και τη γραμμή σε αυτήν που αναφέρει: <code>'''locale.name = ""'''</code>
  
Συμπληρώστε τον τοπικό κωδικό δύο ή τεσσάρων γραμμάτων για τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για ελληνικά συμπληρώστε με το '''"el_GR"''' Αυτή η πληροφορία είναι ευαίσθητη σε πεζά και πρέπει να ταιριάζει ακριβώς.
+
Συμπληρώστε τον τοπικό κωδικό δύο ή τεσσάρων γραμμάτων για τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για ελληνικά συμπληρώστε με το <code>'''el_GR'''</code> Αυτή η πληροφορία είναι ευαίσθητη σε πεζά και πρέπει να ταιριάζει ακριβώς.
  
 
== Τοπικός κωδικός ==
 
== Τοπικός κωδικός ==

Τελευταία αναθεώρηση της 14:49, 20 Απριλίου 2020

Ανοίξτε το αρχείο config.ini που βρίσκεται στο φάκελο {omeka-root}/application/config σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Αναζητήστε την ενότητα Localization (βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή) και τη γραμμή σε αυτήν που αναφέρει: locale.name = ""

Συμπληρώστε τον τοπικό κωδικό δύο ή τεσσάρων γραμμάτων για τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για ελληνικά συμπληρώστε με το el_GR Αυτή η πληροφορία είναι ευαίσθητη σε πεζά και πρέπει να ταιριάζει ακριβώς.

1 Τοπικός κωδικός

Ο τοπικός κωδικός είναι απλά ένας κωδικός που προσδιορίζει μια έκδοση μιας γλώσσας. Ορίζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ISO639-1 και ISO3166-1 alpha-2: δύο πεζά γράμματα για τη γλώσσα, προαιρετικά ακολουθούμενα από μια υπογράμμιση και δύο κεφαλαία γράμματα που προσδιορίζουν τη χώρα ή τον περιφερειακό κωδικό. Για σπάνιες γλώσσες, χρησιμοποιούνται τρία γράμματα.

Για ορισμένους το τμήμα της χώρας μπορεί να φαίνεται περιττό. Στην πραγματικότητα, ορισμένες γλώσσες έχουν διαλέκτους σε διαφορετικές χώρες, όπως η Αυστριακή Γερμανική (de_AT) ή η Πορτογαλική Βραζιλίας (pt_BR). Το δεύτερο μέρος χρησιμοποιείται για τη διάκριση μεταξύ αυτών των διαλέκτων - όταν δεν υπάρχει, θεωρείται ως «γενική» ή «υβριδική» έκδοση της γλώσσας.


2 Πηγές